İftar menüleri 2024: 17. Gün İftar Menüsü
Ramazan ayını 17. günü iftar menüsünden merhabalar!
Ramazanın yarısını geride bıraktık. Ama halen daha birbirinden lezzetli iftar sofraları hazırlamaya devam ediyor ve sevdiklerimizi ağırlıyoruz. Bugünde geçtiğimiz 16 gün boyunca başladığımız gibi iç ısıtacak sımsıcak bir çorba tarifiyle başlıyor, ardından lezzeti ile masadaki herkesi kendine hayran bırakacak ana ve tamamlayıcı yemek ile devam ediyoruz.
17. gün iftar menümüze son olarak da yapımı oldukça basit olan bir şerbetli tatlı ile yapıyoruz. O zaman ne duruyorsunuz? Hadi kolları sıvayıp hemen başlayalım!
17. GÜN İFTAR MENÜSÜ
- Mengen çorbası,
- Bodrum çökertme kebabı,
- Roka salatası,
- İstiridye tatlısı
MENGEN ÇORBASI
Bolu yöresine ait, ezogelin çorbasına andıran ve bir tabak yiyenin muhakkak bir tabak daha isteyeceği Mengen çorbası ile 17. gün iftar menüsüne başlangıç yapıyoruz. Ustasından aldığımız bu tarif, klasik çorbalarınızın arasına eklenecek ve çok geçmeden tekrar içmek isteyeceksiniz.
Bolulu ustasından: Mengen çorbası tarifi
BODRUM ÇÖKERTME KEBABI
Alt katında çıtır çıtır kızarmış kibrit patates, üzerine sosuyla marine edilip kızartılmış et ya da arzuya göre tavuk parçaları ve en üstüne sarımsaklı yoğurtlu sosu; Bodrum çökertme kebabı… Anlatırken daha canımız çekti, iftara kadar nasıl dayanacağız?
Bodrum çentik kebabı da derler: Bodrum çökertme kebabı tarifi
ROKA SALATASI
Roka salatası, salata denildiğinde akla ilk gelenlerden bir tanesi hiç şüphesiz. Seveni olduğu kadar rokayı acı bulup tüketmekten kaçınan birçok kişi olduğunu biliyoruz. Ancak roka salatasını bu tarifle bir şans daha vermelisiniz.
15 dakikada nefis lezzet: Roka salatası tarifi
İSTİRİDYE TATLISI
17. gün iftar menüsüne hazırlanması en kolay şerbetli tatlılardan bir tanesi olan istiridye tatlısı ile son veriyoruz. İstiridye tatlısını kısa sürede hazırlayacak ve hemen pişirerek şerbetleyeceksiniz.
Yedikçe yedirir: İstiridye tatlısı tarifi
Farklı bir menü alternatifi için:
Şimdiden afiyet olsun!